Kosd

Település a Naszály lábánál...

Sport

Látogatók

2432138
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
80
502
582
14388

IP címed: 54.158.241.146

Kosd - tankert - zöldség - árúsítás

Sok szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe Tankertünk zöldségféléit megvásárlásra:

 • Zöldborsó 350-400 Ft/kg
 • Sóska 350 Ft/kg
 • Mángold Vörös/ Zöld 250/Ft köteg
 • Zöldhagyma 100 Ft/csomó
 • Főzőhagyma 100 Ft/csomó
 • Fokhagyma 80 Ft/db
 • Jégsaláta 100 Ft/db
 • Zeller zöld 80 Ft/csomó
 • Lestyán 80 Ft/csomó
 • Kakukkfű 80 Ft/csomó
 • Tárkony 80 Ft/csomó
 • Muskotály zsálya 80 Ft/csomó
 • Karalábé 80 Ft/db

Ami várható még: zöldbab, káposzta, kelkáposzta, vörös káposzta, lila karalábé, fejtőbab, uborka, paradicsom, padlizsán, paprika, csemege kukorica, főzőtök, cukkini, csillagtök(patiszon), bazsalikom, burgonya, zellergumó.

A zöldségféléket nem műtrágyázzuk, a talajt kíméletesem műveljük, mulcsozzuk, csepegtető öntözéssel és szórófejes öntözéssel locsoljuk. Teljesen öko-boi módon, kezeljük a zöldségféléket, ezért az agyonműtrágyázott zöldségekhez képest méretben lehet, hogy kisebbek, de ízében, állagában, eltarthatóságukban messze finomabbak, jobbak, tartósabbak! Kézzel műveljük, ápoljuk a növényeket!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Tankertünkben a kosdi focipálya mellett, a Székely tér 1 szám alatt, hétköznap reggel hét órától, délután kettőig. Telefonon Zsókát kell hívni a 0670 680 71 76 telefonszámon. Az esetlegesen telefonon leadott megrendeléseket szépen összekészítjük, és a lebeszélt időpontra ideérkezéskor csak át kell venni a csomagot, nem kell megvárni annak leszedését, minimális tisztítását. De lehetőség van arra is, hogy a kertből válassza ki vendégünk a zöldséget, amit kérésére előkészítünk!

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy saját maga szedje, szüretelje le a hozzánk érkező kedves vendég, abszolút frissen a neki tetsző zöldséget!

Forrás: Facebook

Palántázás - Kosd - tankert

Levivel egy kicsit besegítettünk a Tankertes ültetésbe vasárnap. 300 kg vetőburgonyát ültettünk el, remélem bőven jut belőle az intézményi konyhára, és a Zsókához érkező kedves vásárlóknak.

Forrás: Facebook

Palántázás - Kosd - tankert

Teljes gőzzel folyik a palántanevelés a fóliában. Mivel a tél folyamán esett kevés hó és a szél összjátékaként gyakorlatilag megsemmisült az egyetlen eddigi fóliánk, csak segítséggel tudtunk idén nekifogni a palánták nevelésének. Köszönetem fejezem ki ezért a Trávnyik családnak, hogy helyet és lehetőséget, valamint segítséget biztosítanak a kertészetünk működéséhez! Ilyenek a palántáink jelenleg. Zsóka és a közmunkásaink kitartóan dolgoznak, hogy az idei év még jobb legyen mint a tavalyi! Örülnék, ha ő is eredményesnek érezhetné majd az idei évet.

Forrás: Facebook

Szántás

Idén tavasszal viharos, jól szervezett fogadtatás közepette adta tudomásomra a földműves társadalom, hogy a mezőőrség intézményével nem értenek egyet, legfőképp abban a formában nem, hogy mezőőri járulékot kelljen fizetniük a szolgálat fenntarthatóságának érdekében. Nos, ezeken az egyeztető fórumokon sok minden elhangzott, olyan is aminek nem kellett volna és olyan is, aminek igen örültem!

Ebből volt a kevesebb persze.

Mégis, most örömmel adhatom hírül (remélhetőleg személyiségi jogokat nem sértve), hogy két ott megjelent minket a mezőőrségben nem támogató, helyi gazda, betartotta az ott tett ígéretét! Mondhatom azt is, hogy már az ígéretük megtétele előtt is támogattak bennünket mind a ketten az elmúlt években. Hiszen mióta lehetőségük van, vagy munkával, vagy gyümölccsel, vagy a kétkezi munkájukkal segítik a közösségi életet, az önkormányzat munkáját!
Most az önkormányzat két nagyobb földterületét művelték meg, ahol az idei évben is zöldségféléket fogunk termelni, ha fel nem zabálják a kétlábú és a négylábú vaddisznók.

Az egyik közel két hektáros terület felszántását szeretném megköszönni a Bartha családnak, mert sajnos ekénk és tárcsánk a traktorunkhoz még nincs, ezért vagy bérszántatunk, vagy nem szántunk. Sajnos még nem tartunk ott a talajművelés terén, hogy ezt kihagyjuk. A család semmit sem kért a munka fejében, így kb 50-60 ezer forinttal támogatták a kertészetünket, amit ezúton is nagy tisztelettel köszönünk!

A másik személy egy utcabeli szomszéd, Horchi Gyuszi, aki minden évben tönkreteszi a traktorját a földjeinken, és minden évben megfogadja, hogy nem segít soha többet! Az idén is eljött nekünk segíteni, de mielőtt a traktorját újra tönkretette volna, letalajmarózott kb. két hektár földet, és egy hektárt betárcsázott. Ő sem kért semmit ezért a munkáért, pedig ez is az előbb említett összeget karcolja, ezen összeget koronázza az újabb hiba javítása! Szeretném tisztelettel az ő munkáját is megköszönni, mindannyiunk nevében! Trávnyik Misinek pedig a tárcsáját amit kölcsön adott!

Hát, ebből is érezhető, hogy van még mit fejleszteni a gépparkon!

Forrás: Facebook

Kosd község címere

Pest Megyei Békéltető Testület

ontek-logo-20170601

telek-elado

elugy banner 2

kosd palyazatok energetikai korszerusites iskola plakat 20180209

paradicsom-nap-kosd-201608805

Mentés

Mentés

Mentés

MTKKEKözvilágítási
hibabejelentő:
06-30-9021533

hirdetmenyek logo

Alternative flash content

Requirements

Eseménynaptár

Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Közérdekű adatok tára